Erik Hedin

onsdag 28 april 2010

Den här bloggen har flyttats


Den här bloggen finns nu på http://dogswalloffame.blogspot.com/.
Du omdirigeras automatiskt om 30 sekunder, eller så kan du klicka här.

Om du är feedprenumerant uppdaterar du prenumerationen till http://dogswalloffame.blogspot.com/feeds/posts/default.

måndag 26 april 2010

Shetland sheepdog


Etiketter:

lördag 24 april 2010

Mollys porträtt tar form


Det var ett tag sedan jag målade en hund i helfigur. Nu arbetar jag på ett porträtt med Sheltien Molly i vilsam pose på en brokig orientmatta. Hennes vänliga blick vill jag skall stå i fokus, så det gäller att mattan inte tar överhanden. Tavlan får en enkel förmodligen silverfärgad ramlist så att Molly får stoltsera i eget majestät. Tur till brägårn står på tur för att köpa och såga till lister. Mollys porträtt får då vila för att jag sedan med nya ögon kan attackera målningen med de sista väsentliga penseldragen.

torsdag 22 april 2010

Svensk Kines - Vinnare i England


Crufts är en av världens största och mest omtalade hundutställningar. Att kvalificera till denna utställning är bara det en stor prestation, att sedan ta hem en seger vid utställningen där konkurrensen är knivskarp, är en dröm för många som sysslar med hundutställning. Vid utställningen som i år hölls i Birmingham blev drömmen sann för Anna Carlsson och hennes Chinese Crested, Prefix The Name Of The Game "Rigmor". "Rigmor" blev Bäst i Rasen vid årets utställning! Tilll vardags bor "Rigmor" hos Anna och Annica Carlsson och Kennel Neddies i Karlskoga. http://www.neddies.se/ Efter denna fantastiska prestation kontaktade Annica mig för att måla av denna vackra hund. Efter att ha tittat efter konstnärer för uppdraget även bland brittiska konstnärer, föll valet alltså slutligen på mig. Det är en stor ära att få måla av en Cruftsvinnare!


Prefix The Name Of The Game "Rigmor" med matte Anna Carlsson. Första gången på Crufts tog ekipaget hem vinsten Bäst i Rasen för Chinese Crested. En fantastisk prestation där "Rigmor" ansågs vara den vackraste och bästa representanten för rasen utav 191!!! hundar. Ett stort grattis till hela familjen Carlsson och Kennel Neddies i Karlskoga! Dessutom ett stort tack att ni gett mig förtroendet att föreviga denna vackra hund med ett porträtt. Det är en stor ära att ha fått detta uppdrag!

onsdag 21 april 2010

Äntligen vår!


Hundpromenader är en utomordentlig uppfinning. Hur mycket man än har att göra finns det alltid en anledning att komma ut i friska luften, rensa tankarna och sinnet!

torsdag 15 april 2010

Lenny - Porträttbeställning ifrån Österrike


Denne stilige Labrador lever livet i Österrikiska Alperna. I hans familj, bosatta utanför Innsbruck är han nr.1! Efter att ha läst en artikel i en Svensk tidning om mig och mina hundporträtt kontaktade hans matte Eva mig för att måla av familjens älskling. Lenny som egentligen heter Kafati's Don Quichotte kommer också ursprungligen ifrån Sverige och kennel Kafati's. Med hans otroligt vackra bruna färg, pondus och uttrycksfulla ögon tog jag mig an detta uppdrag med stor glädje. Det är så otroligt spännande, hedrande och roligt att mitt konstnärsskap har gjort avtryck även utanför Sveriges gränser. Det började med Italien, sedan Spanien och nu Österrike. För mig en spännande resa där nya dörrar hela tiden öppnas!

tisdag 13 april 2010

Hello Dolly & Molly!


Dessa två bedårande Shetland sheepdogs fick jag nöjet att träffa idag för porträttuppdrag. Med böljande pälsar och bedjande ögon blev jag totalt charmad av dessa nio och elvaåriga "Shelties" från Täby. Då de är oskiljaktiga går jag denna gång utanför ramarna och gör en lite större målning på de båda hundarna tillsammans. Jag har många fina foton att utgå ifrån och bättre modeller än Molly och Dolly får man leta efter!


Mollys signum är att hon i viloläge korsar sina framben så här fint. Detta är så specifikt så denna pose skall jag också föreviga i en separat målning!

måndag 12 april 2010

Solig Söndag på Hundön i Drottningholmsparken


På Söndagen var det "Italienarträff" på hundöarna vid Drottningholms slott. Efter en kall, lång vinter fick dessa små vinthundar ett riktigt "vårrus" i den vackra parkmiljön. Tre vuxna och två valpar njut till fullo av att jaga varandra och undersöka terrängen. Vilken glädje att se hundarna sträcka ut, solen värmde från en klarblå himmel. Äntligen vår!


Ser ni de grå fläckarna? Hundkapp - Mokka, Fari och Akki i full speed.


En fröjd var det att se de lite "lealösa" valparna Nino och Obi tumla runt.


Vilken underlig hund, tyckte Fari. Mjuk som ett lamm var denna perfekt trimmade Bedlingtonterrier som hälsade på.


Möte med blöt Retriever. Plötsligt dök denna "Golden" upp ur kanalen, spännande tyckte Obi.


Sara med gosiga valparna Obi och Nino.

© Erik Hedin. All rights reserved.