Erik Hedin

onsdag 3 mars 2010

Sune har hittat hem!


Efter att ha följt med på utställningsturne' i Linköping, fotograferats för Linköpingstidningen "Corren", packats upp och packats ner och upp igen, har porträttet på Chihuahuan Sune hittat hem. Tavlans ägare är Maria (Iaa) Nordberg som driver Iaas' food & fashion for pets här i Stockholm. Märkbart glad och rörd tog hon emot tavlan på Tisdagen, ännu en översvallande positiv reaktion från hundens ägare. Det är detta som är den stora behållningen av mitt målande! Nu finns alltså möjligheten att i centrala Stockholm se ett av mina hundporträtt "live" för intresserade. Sunes porträtt hänger just nu i

Etiketter:

fredag 30 oktober 2009


Beställaren Ann-Sofi Ljusberg med Maximus och hans färdigställda porträtt.

Etiketter:

fredag 9 oktober 2009

Strålande höstdag!


Avporträtterad denna gång är Powder Puffen Zelda. Matte Åsa Nilsonne och jag själv har länge och väl planerat och diskuterat utformningen av detta porträtt. Då vi båda är tänkande människor med känsla för nyanser var både val av foto för rätt uttryck och utformningen av ramen en viktig process. Den blanka svarta lackramen med de rosa magnolia-kvistarna men även den jadegröna bakgrunden syftar på hundrasens kinesiska ursprung. Kvistarna och blommorna är dock strama och den svarta ramen ger Zeldas värdiga uttryck en lugn inramning. Bild: En mycket nöjd Åsa med Zelda på armen samt porträtt i höstsolen.

Etiketter:

fredag 25 september 2009

Tanja är förevigad!


Idag lämnade jag över porträttet på Bolonkan Tanja till hennes trevliga matte Gun på hundcafe't SmallToBig. Det blev en fantastiskt mysig förmiddag och Gun kunde inte dölja sin förtjusning över porträttet. Det är en enorm tillfredsställelse för mig att se en kund så nöjd och värt alla timmar av arbete som ligger bakom slutresultatet. Jag blir både glad och rörd. Hoppas du får mycket glädje av tavlan i framtiden Gun. Sen måste jag gratulera Gun till denna fantastiska hund. Tanja är social och framåt och en riktig liten clown, hon charmar alla som kommer i hennes väg. Jag hoppas verkligen vi får se fler hundar av rasen Russkaya Tsvetnya bolonka i framtiden, rasen förtjänar all uppmärksamhet!

Etiketter:

söndag 20 september 2009


Här ser ni Charlotte med Yorkshireterriern Eddie. Eddie har en så kallad "valpklippning". Många väljer att klippa sin hund i denna lite tuffare, lättskötta frisyr om inte hunden skall ställas ut. I utställningssammanhang krävs en välskött hellång päls.

Etiketter:


Även Mona med Pysen dök upp denna dag. Här med Marika och 6-månadersvalpen Abbe.

Etiketter:

torsdag 17 september 2009

Pigg 13-åring förevigad


New Yorkfödda Elisabeth Wills hade länge velat få sin Borderterrier Texas avporträtterad. Men inte förrän hon såg mitt porträtt av Shar-Peihunden Enzo på butiken Modern Dogg i Stockholm, hade hon hittat en hundmålare hon tyckte var tillräckligt bra för detta uppdrag. Tack Elisabeth för detta förtroende och fina komplimang! Vi träffades i Gamla stan för en vecka sedan för fotografering. Texas är en otroligt spänstig och fin hund med grånade mustascher! Det blev snabba ryck då Elisabeth i dagarna tar med sig tavlan över Atlanten till U.S.A där den skall överräckas som en present till hennes man på deras 25-åriga bröllopsdag! Borderterriern Texas är nu förevigad och jag hoppas din man blir lika förtjust i tavlan som du blev.

Etiketter:

måndag 31 augusti 2009

Vid Mälarens strand


Foto: Ralf Bergman för tidningen Året Runt.

Etiketter:

lördag 29 augusti 2009


Fotografen och reportern Ralf Bergman har lång erfarenhet och bredd i sitt yrkesutövande. Dessutom visade det sig att Ralf bor i Sundsvall, en stad där jag både har familj och vänner. Min hund Fari kommer dessutom från närliggande Timrå, närmare bestämt kennel Yebellis' som föder upp Sveriges enligt mig vackraste italienska vinthundar! Ralf har en Shetland sheepdog så när jag kommer upp till Sundsvall nästa gång måste våra hundar också få träffas! Se mer av fotograf Ralf Bergmans arbeten på hans hemsida http://www.ralfbergman.se/

Etiketter:

söndag 16 augusti 2009

NAKENCHOCK !


Förbipasserande Göteborgare kunde spana in naket i Hundskafferiets skyltfönster. Mitt porträtt av nakenhunden Bart smälte fint in i den svart-vit silvriga skyltningen.

Etiketter:

onsdag 1 juli 2009

På besök hos MODERNDOGG i gamla stan


Mysiga lilla hundbutiken MODERNDOGG ligger i en smal historisk gränd i Gamla stan i Stockholm. Närmaste granne är det kungliga slottet och även hos Siru blir du kungligt behandlad. Med en uppsjö av hundhalsband känner man sig som ett barn i en godisaffär! Förutom denna lyxiga butik är Siru ägare till en Shar-pei vid namn Enzo. Enzos porträtt målade jag för ungefär ett år sen och det har visats upp på Hundmässan i Älvsjö och pryder annars butikens disk. Det var ett sjå att få till alla rynkor som pryder ett shar-pei ansikte men resultatet blev fint i all sin skrynklighet! MODERNDOGG är en butik jag varmt rekommenderar er att besöka. Annars finns möjlighet att shoppa via hemsidan. http://www.moderndogg.se/

Etiketter:


För sommarens båtturer - en alldeles underbar blå-gul flytväst från Dog Artist! Präktigheten får kompenseras med ett ultraglamoröst sammetshalsband med 4 rader av gnistrande kristaller! Ekipera sin hund gör man gärna hos Siru på ModernDogg! Utbudet av hundtäcken och tröjor kunde inte varit bättre. Sen får hunden alltid en godisbit, något som min Fari sedan länge känner till och räknar med. När nu Siru och jag uppslukades av ett samtal, tyckte Fari det tog lite väl lång tid med godisutdelningen. Detta resulterade i att han helt sonika tog sig upp i Sirus fina skyltfönster och plundrade det arrangerade lyxkakfatet! Fy, fy...

Etiketter:

tisdag 30 juni 2009

Kinesiska nakenhunden Bart är Ninnie Juhlins egen hund. Porträttet jag målat av tuffingen Bart har en svart lackram med nitar. Matchas här av coolt hundhalsband som säljs i butiken. Rock'n roooooolllllll !!!!

Etiketter:


Mopstavla som hänger hos Ninnie på SmallToBig. Med cowboyhatt och matchande tröja blir det ett litet stilleben!

Etiketter:

måndag 29 juni 2009

Utställning 13 Juni på galleri KONSTRA i Gävle


Denna lördag visade jag och levererade porträtt av ett gäng Gävlehundar. Det är Aino Calmeyer som förestår detta underbara lilla galleri som även saluför konsthantverk och diverse fantastiska föremål. Om ni har vägarna förbi Gävle vill jag varmt rekomendera att ni tittar in hos Aino! Konstra ligger på söder i Gävle i den pittoreska stadsdelen Gamla Gefle. Adress: Övre Bergsgatan 6, öppettider tis-fre 10-18, lör-sön 10-16. Det är inte svårt att hitta och nästgårds med hennes butik finns både antikaffär och ett mysigt cafe! Aino väljer ut det hon säljer med fingertoppskänsla och vill ni ha en unik present som ni blir ensamma om, är detta platsen att inhandla den! Ett av mina hundporträtt hänger hos Aino permanent att beskåda.

Trots regn på min lilla utställningsdag kom både glada hundar och människor. Jag bjöd på "benkakor" och som alltid på Konstra var stämningen på topp!

Etiketter:


Journalisten Annika Ågren på Arbetarbladet i Gävle kom för att hämta sitt porträtt av Lundehunden Ludde. Den norska Lundehunden har används till jakt på Lunnefågel. Annika och Ludde ska på Lundehundsträff som arrangeras i nordnorge i sommar. Då Annika blev så nöjd med tavlan ska hon göra reklam för mina tavlor bland glada Lundehundsälskare! Tack Annika! Hon har även skrivit en artikel om mej i Arbetarbladet (se under rubriken PRESS)

Etiketter:


Ingrid Nyquist är ägare till denna Cavaliere king Charles spaniel med det stiliga namnet Stromboli. Honom kan ni se i mitt GALLERI.

Etiketter:Gävlebon Karin Ahlstedt gladdes åt porträttet av hennes älskling, bulldoggen Elvis!

Etiketter:


Smyckesdesignern och allkonstnären Taina Heino är en gammal vän till mig från konstskoletiden i Gävle i början av 90-talet. Här får hon en puss av bulldoggen Elvis.

Etiketter:

torsdag 11 juni 2009

Gamla fotoalbum

De äldre bilderna finns kvar.

Etiketter:

© Erik Hedin. All rights reserved.