Erik Hedin

torsdag 10 december 2009

Änglarna har landat på Polhemsgatan


Nu är Ann-Sofis och min julskyltning färdigställd. I ett område med strikta arkitektkontor, bagerier och frisörer blir våra fönster ett romantiskt och vackert inslag i stadsmiljön. Vid onsdagens glöggkväll fick vi möjlighet att presentera oss för och träffa husets bostadsrättsinnehavare. Grannarna gav oss många fina komplimanger för julskyltningen och de tycker att kombinationen med möbler, inredning och konst är en fullträff. Nu är det alltså bara att se vart vingarna bär! Bild: Änglarna på plats i lokalen, på den förgyllda rokokostolen vilar julankan som Ann-Sofi döpt till Tottis. Obs! Ankan har jag själv skulpterat i frigolit och är inte en uppstoppad dito.

3 kommentarer:

Blogger Olga da Polga sa...

Åh vad jag tycker om änglarna ... och Tottis ser härligt stolt och målinriktad ut där han tronar på rokokostolen!
Att "man" (kanske bara du?) kan skulptera i frigolit - den frigolit jag klämt och känt på smulas sönder i miljoner beståndsdelar som sedan sugs fast i håret eller i fingrarna ;-)

torsdag, december 10, 2009  
Anonymous Madde sa...

Bedårande vackert ;-)

torsdag, december 10, 2009  
Blogger Erik Hedin sa...

Att skulptera i frigolit används mycket inom teatern då föremål måste vara lätta. Tekniken är att först skulptera/skära med en brödsåg sedan använder man ett specialverktyg med en glödande tråd som skär/smälter igenom materialet. Enormt tidskrävande dock. Med ankan limmade jag dessutom hönsfjädrar omlott en och en för att täcka kroppen vilket tog åtskilliga timmar,

fredag, december 11, 2009  

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida

© Erik Hedin. All rights reserved.